TOP cele mai bune telefoane în 2022 (2023)

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (1)

Samsung, Galaxy S20, 128 GB, Cloud Blue Conditie: Excelent Garantie: 12 luni
NOU: 3.00000 Lei 1.64999 Lei

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (2)

Apple, iPhone 13 Pro, 128 GB, Graphite Conditie: Excelent Garantie: 12 luni
NOU: 5.70000 Lei 4.07999 Lei

Am trecut deja de jumătatea anului, așa că a venit momentul să aflăm care suntcele mai bune telefoane în 2022. Deci indiferent dacă erai în căutareacelui mai bun telefon pentru cameră,baterie sau performanțe, clasamentul pe care l-am realizat pentru tine mai jos îți va oferi variante perfect echilibrate, din orice unghi le-ai privi.

Altfel spus, lista de mai jos îți va prezentacele mai bune telefoane pe care ți le poți cumpăra anul ăsta, pe cele mai multe și de peFlip.ro, care excelează la toate aceste capitole care te-ar putea interesa, fără a fi nevoit să renunți la vreuna dintre specificațiile menționate.

Așadar, fără alte introduceri, iată ce vei putea afla din acest material în care am strâns informații desprecele mai bune telefoane în 2022.

Cel mai bun telefon de la Apple în 2022

Cel mai bun telefon de la Samsung în 2022

Cel mai bun telefon de la Xiaomi în 2022

Cele mai bune telefoane lansate deja în 2022

Ce telefoane urmează să apară în 2022?

Cel mai bun telefon de la Apple în 2022

Până se lanseazăiPhone 14, în toate cele patru variante anunțate deja, despre care am scris pe largaici,cel mai bun iPhone în 2022 rămâne, până la momentul scrierii acestui articol,iPhone 13 Pro.

Cu un ecran cu o rată de reîmprospătare excelentă, o baterie mai rezistentă față de modeluliPhone 12 Pro, care l-a precedat, și camere cu funcții îmbunătățite,iPhone 13 Pro rămâne pe podiumulcelor mai bune telefoane și în 2022.

Ce ar trebui să știi despre acestsmartphone de la Apple este că are un afișajSuper Retina XDR de6,1 inch, cu o rată de refresh de120Hz. Asta înseamnă că vei putea urmări conținutul tău preferat bucurându-te de o fluiditate excelentă a ecranului.

Însă nu neapărat acest detaliu te va face să cumperi uniPhone 13 Pro, ci suita de camere este cea care te va impresiona, mai degrabă. Modelul lansat în 2021 adaugă celor trei obiective performanțe și funcții mult îmbunătățite față de variantele aceluiași producător, apărute pe piață anterior. Cu ajutorul acestuimodel de top de la Apple care folosește senzori mai mari și diafragme mai rapide, vei putea surprinde și imagini macro.

Lumina scăzută sau cadrele în mișcare vor fi pentru camerele unuiiPhone 13 Pro „floare la ureche”, pentru că telefonul se va adapta perfect pentru ca tu să-ți poți păstra amintirile în imagini bine conturate.

Modul Cinematografic este, fără îndoială, surpriza făcută deApple fanilor săi. Cu ajutorul acestei funcții, pe care, fie vorba între noi, o regăseai deja de ceva timp și pe altetelefoane, vei reuși să schimbi focusul de pe un personaj pe altul cât timp ești încă pe modul de înregistrare video.

Puternicul cipA15 Bionic al telefonului și bateria mai mare de pe acest modelPro vor conlucra pentru ca tu să te poți bucura de capacitățile acestui dispozitiv pentru cât mai mult timp.Apple spune că acumulatorul unuiiPhone 13 Pro (cu3095 mAh) poate ține ore în șir, așa că, cel mai probabil, vei uita de încărcător.

Nu în ultimul rând, aș vrea să-ți povestesc și despre capacitatea de stocare impresionantă cu care poate veni viitorul tău telefon.iPhone 13 Pro are patru variante de memorie internă, mai exact128GB cu 6GB RAM,256GB cu 6GB RAM,512GB cu 6GB RAM sau mult mai generoasa opțiune cu1TB și 6GB RAM.

Dacă „ți-am făcut poftă” de uniPhone 13 Pro, îlpoți comanda chiar de pe Flip, la un preț cu până la40% mai mic decât cel al unui telefon nou. Mai mult decât atât,iPhone 13 Pro poate fi al tău fără efort, dacă alegi să-l cumperi înpână la 12 rate fixe, fără dobândă.

Cel mai bun telefon de la Samsung în 2022

Dacă te întrebai care ecel mai bun telefon de la Samsung saucel mai bun telefon Android, răspunsul este același. În2022, „coronița” revine modeluluiGalaxy S22 Ultra, topul serieiS22. Cu un design elegant, un display mai mult decât generos și o baterie suficient de mare, cât să-ți permită să-ți lași încărcătorul acasă,S22 Ultra este un dispozitiv impresionant.

Și, înainte de a-ți povesti despre specificațiile cu care vine la pachet, țin musai să-ți reamintesc cel mai important accesoriu al acestui smartphone, de care ceilalți fani ai telefoanelor de tipNote de laSamsung nu vor să se mai despartă. Desigur, e vorba desprestylus-ul S-Pen integrat, care va extinde funcționalitatea device-ului și te va ajuta să-ți dublezi productivitatea.

Și pentru că tocmai ce-am menționat, asemănarea dintre untelefon Note și acestmodel de top de la Samsung este una foarte mare. Concret, modelulS22 Ultra are un ecran de6,8 inch, mai mult decât suficient pentru orice consumator de conținut pe telefon. „Îmbrăcat” în sticlă, cu un cadru din aluminiu blindat, care va oferi o rezistență suplimentară la eventuale căderi sau zgârieturi,S22 Ultra mai are un atu greu de ignorat. Vorbim de untelefon rezistent la apă, certificatIP68.

Chiar dacă seamănă destul de mult cu predecesorul său,S22 Ultra aduce îmbunătățiri pe partea de display, viteză de reîncărcare, dar și în ceea ce privește chipsetul.

Cu un shooter principal de108MP, susținut de un ultrawide și două teleobiective cu diferite opțiuni de zoom, cu performanța zoomului îmbunătățită față de modelele anterioare,S22 Ultra este un telefon excelent și atunci când vine vorba de poze impecabile.

EcranulDynamic AMOLED 2X oferă atât orezoluție WQHD+, cât și o rată de reîmprospătare adaptivă de până la120Hz.

Capacitățile de stocare impresionante de pe acest model vin să susțină locul întâi pe care telefonul îl ocupă întopul celor mai bune telefoane cu Android în 2022. Vorbim de nu mai puțin de patru opțiuni de memorie internă, susținute de o capacitate RAM incredibil de bună. Concret, vei putea alege dintre unSamsung Galaxy S22 Ultra cu128GB și 8GB RAM, cu256GB și 12GB RAM, cu512GB și 12GB RAM sau modelul cu1TB și 12GB RAM.

Nu în ultimul rând, acumulatorul de5000 mAh, cu funcția fast charging la45W și wireless charging la15W, oferă și posibilitatea de reîncărca un alt telefon, prin reverse wireless charging la4.5W.

Așa-i că specificațiile luiSamsung Galaxy S22 Ultra sunt tentante? Dacă îți dorești acest telefon, îl poțicomanda de pe Flip! Beneficiezi de până la40% reducere față de prețul din magazin, ai12 luni garanție, retur gratuit și posibilitatea de a-l cumpăra înpână la 12 rate fixe, fără dobândă!

Cel mai bun telefon de la Xiaomi în 2022

Telefoanele Xiaomi sunt căutate nu doar pentru prețurile lor mai mult decât avantajoase, în raport cu specificațiile oferite, ci și pentru capacitățile camerelor. Nu demult, tot peblogul Flip, îți spuneam căproducătorul chinez lansează și telefoane cu camere Leica, cele mai apreciate din industrie.

Și chiar dacă12 Pro a apărut pe piață chiar la finalul anului trecut, modelul își păstrează funcțiile întopul celor mai bune telefoane din 2022.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (11)

Cu un design foarte plăcut și discret,Xiaomi 12 Pro are un display de6,73 inch, ceea ce îl încadrează și întopul telefoanelor cu ecran mare. Vorbim de unLTPO AMOLED, cu un miliard de culori și o rată de reîmprospătare de120Hz.

Cele trei obiective ale sale, care tronează pe spatele telefonului, acoperă unghiuri wide și ultrawide, având fiecare câte50MP. CipulSnapdragon 8 Gen 1 oferă performanțe impresionante, ceea ce înseamnă că dispozitivul va executa impecabil toate comenzile pe care i le dai.

Cele trei variante de stocare internă, susținute de o capacitate RAM ridicată, îți vor asigura păstrarea celor mai importante amintiri sau informații personale în siguranță. Concret, vei putea alege dintre unXiaomi 12 Pro cu128GB și 8GB RAM, unul cu256GB și 8GB RAM sau mai generosulXiaomi 12 Pro cu256GB și 12GB RAM.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (12)

Probabil producătorul chinez lucrează acum la o actualizare care să permită îmbunătățirea acumulatorului, pentru că, cel puțin deocamdată, bateria unuiXiaomi 12 Pro ține mai puțin decât ți-ai putea dori. Aceasta, deși are4600 mAh, posibilitatea de reîncărcare rapidă la120W, wireless charging la50W, dar și reverse wireless charging la10W, pare că și-a dezamăgit fanii, pentru că, spun ei, se descarcă prea repede.

Cele mai bune telefoane lansate deja în 2022

Deși mai toți producătorii detelefoane anunțau nu demult că piața acestor dispozitive urmează să fie grav afectată de criza de cipuri și de alte materii prime, la nivel internațional, se pare că rezervele acestora nu stau deloc prost. Altfel nu-mi explic de ce lansările de noi modele, de care suntem cu toții entuziasmați, nu au întârziat deloc nici anul acesta, deși erau anunțate.

Până acum, ne-am bucurat să aflăm că au apărut pe piață:

Samsung Galaxy Z Fold 4

Ecranul principal al telefonului rămâne la7,6 inch, cu o rată de reîmprospătare variabilă, de120Hz. Modelul proaspăt apărut pe piață este cu 45% mai puternic decât varianta care l-a precedat, datorită modificărilor în structura afișajului și a sticlei ultra-subțiri mai rezistente. Evaluarea generală a durabilității modelului pliabil nu s-a schimbat.Fold 4 are o rezistență robustă la apă și la praf, primind certificareaIPX8.

Șinele din aluminiu lucios, colțurile și marginile mai drepte, dar și balamaua mai plată, lasă o primă impresie bună, de telefon premium.

Bateria de4.400 mAh folosită pentru modelul pliabil lansat anul trecut se păstrează la aceeași valoare și pentruFold 4. Vitezele de încărcare prin cablu rămân la25W, pe cablu, respectiv10W, în cazul reîncărcării wireless.

O îmbunătățire remarcabilă poate fi sesizată la suita de camere, care primește un obiectiv wide de50MP, unul de10MP (telephoto), și unul de12MP (ultrawide).

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (13)

sursa foto: sammobile.com

Samsung Galaxy S21 FE

Succesul modeluluiGalaxy S20 FE i-a determinat pe cei de laSamsung să mențină producția edițieiFan și în2022. Așa că anul a început cu dreptul pentru producătorul sud-coreean, care chiar pe 4 ianuarie anunța variantaGalaxy S21 FE, cu un cipSnapdragon 888 5G (5 nm), camere triple (12MP,12MP și8MP) și o baterie durabilă, de4500 mAh.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (14)

Seria Samsung Galaxy S22

Luna februarie a fost și ea așteptată de faniiSamsung, care au primit cu entuziasm lansarea serieiGalaxy S22. Smartphone-urile emblematice s-au făcut cunoscute în trei modele,S22,S22 Plus șiS22 Ultra.

Telefoanele ultra-performante au ca specificații pentru modelul de bază al seriei un displayDynamic AMOLED 2X,120Hz, HDR10+ de6,1 inch, un cipSnapdragon 8 Gen 1 (4 nm) foarte fâșneț, camere triple (50MP, 12MP, respectiv 10MP) și o baterie de3700 mAh.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (15)

RealMe GT 2 Pro

Telefonul de bugetRealMe GT 2 Pro ar putea face concurență oricărui smartphone din gama de lux a marilor producători. Cu puternicul cipSnapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm, camere duble pe spate, a câte50MP fiecare, un display de 6,7 inchLTPO2 AMOLED și rată de refresh de120Hz, dar și o baterie potentă, de5000 mAh,RealMe GT 2 Pro este, probabil, revelația anului în materie detelefoane ieftine.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (16)

Seria Oppo Find X5

Tot în februarie făceam cunoștință și cuFind X5 șiFind X5 Pro. Cu un spate din ceramică elegant și un ecranAMOLED de6,7 inch, flagship-ul Pro este alimentat de cel mai recent procesor,Snapdragon 8 Gen 1. Telefonul vine echipat cu trei camere principale, a câte50MP,50MP, respectiv13MP, dar și o baterie generoasă, de5000 mAh.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (17)

iPhone SE (2022)

Ne întoarcem la producătorul american, care în martie rescria istoria celui mai mic și mai ieftintelefon Apple.Modelul SE, aflat deja la a treia generație, păstrează carcasa „retro”, pe care o folosea și primul model din această serie, dar adaugă și câteva upgrade-uri cheie, inclusiv conectivitate5G, o durată de viață îmbunătățită a bateriei și procesorulApple A15 Bionic pentru performanțe rapide.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (18)

Seria Xiaomi 12

Tot la începutul primăverii se lansau și telefoanele din seriaXiaomi 12. Varianta de bază a seriei se lăsa descoperită, alături de modeleleXiaomi 12X șiXiaomi 12 Pro, cu un design mai elegant, o calitate premium a construcției și un afișaj absolut superb, completat impecabil de suita de camere menite să surprindă, mulțumită celor trei senzori îmbunătățiți, cele mai clare imagini. Cu această ocazie,telefoanele Xiaomi au renunțat la brandingulMi cu care ne obișnuise până acum.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (19)

OnePlus 10 Pro

Telefoanele OnePlus au toate șansele să-și recâștige locul întopul celor mai bune telefoane din 2022 cu acest flagship, lansat încă din prima lună a anului. Cu unSnapdragon 8 Gen 1 alimentat de o baterie de5000 mAh, care suportă reîncărcarea extrem de rapidă pe fir la80W, un trio de senzori foto care se descurcă impecabil, chiar și în condiții nu tocmai favorabile de fotografie, mulțumită lentilelorHasselblad, și un display de6,7 inch,OnePlus 10 Pro este un candidat sigur la podiumul celor mai interesante smartphone-uri pe care nu le putem ignora.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (20)

Sony Xperia 1 IV

Modelul de laSonylansat în luna mai este deja la a patra generație. Producătorul redă și de această dată experiența unui zoom optic pentru poze făcute cu telefonul care ies absolut impecabil. Secretul este acela că, în loc de distanțe focale fixe ale teleobiectivului, camera principală a acestui telefon, de12MP, poate mări continuu între 85 și 125 mm.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (21)

sursa foto: gsmarena.com

Huawei Mate Xs 2

Chiar dacăSamsung preia, fără îndoială, cele mai bune poziții întopul celor mai bune telefoane pliabile,telefoanele Huawei vin cu viteză din urmă. Producătorul chinez nu s-a lăsat eclipsat de variantele lansate de concurență și s-a preocupat de remodelarea varianteiMate Xs, lansat anul trecut.

Așadar,Mate Xs 2 este o adevărată revelație în industrie, mulțumită upgrade-urilor la careHuawei a lucrat până în aprilie. Vorbim de un ecran îmbunătățit, de un design mai elegant și un suport pentru stylus, pe care toți îl adoră. În plus, acest telefon este unul dintre puținele de pe piață care adoptă un design pliabil spre exterior, cu o balama îmbunătățită, care oferă o durabilitate mai mare și fără cute vizibile.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (22)

sursa foto: gsmarena.com

Google Pixel 6a

ModelulPixel 6a de laGoogle, care a apărut la începutul acestei veri, are un ecranOLED de6,1 inch, folosește un cipGoogle Tensor (5 nm), două camere principale, a câte12MP fiecare, și o baterie de4410 mAh, fiind o alegere perfectă când vine vorba de unul dintrecele mai bune telefoane de buget la care poți apela în2022.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (23)

sursa foto: gsmarena.com

Asus ROG Phone 6 și 6 Pro

Să nu uităm nici de telefoanele de gaming, care anul ăsta au primit cu brațele deschise lansarea noilor modele,ROG Phone 6 și6 Pro. Smartphone-urile testate deja de cei mai împătimiți fani ai jocurilor pe telefon au performanțe remarcabile, un afișaj superb de6,78 inch, dar și o baterie de6000 mAh,care te-ar ține departe de încărcător ore în șir, cât timp te joci.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (24)

Nothing Phone 1

Cel care a ajutat la lansareaOnePlus,Carl Pei, s-a concentrat în ultima perioadă pe un nou proiect, care a dat roade.Nothing Phone 1, lansat în iulie, este un telefon mid-range care se distinge de toate celelalte variante de pe piață printr-un design transparent, un displayOLED de6,55 inch, două obiective principale, a câte50MP fiecare, și o baterie de4500 mAh.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (25)

sursa foto: gsmarena.com

Ce telefoane urmează să apară în 2022?

Chiar dacă lansările de noi telefoane nu se opresc niciodată, cele mai interesante dispozitive vor debuta la finalul verii sau în această toamnă. Iată care sunt telefoanele pe care suntem entuziasmați cu toții să le testăm în 2022:

Seria iPhone 14

SeriaiPhone 14 va avea parte atât de actualizări standard la care ne așteptăm de la o generație detelefoane Apple la alta, cât și de câteva surprize. Așa cum probabil ai aflat deja,producătorul american a renunțat la ideea de a continua seria iPhone mini. În schimb, acesta se concentrează să definitiveze un model nou,iPhone 14 Max, care va „lua fața” multor telefoane de pe piață.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (26)

sursa foto: macrumors.com

Ne așteptăm caiPhone 14 Pro să beneficieze de unprocesor nou de la Apple (A16), dar și de câteva îmbunătățiri pe partea de design. Și chiar dacă momentan nu ne putem baza decât pe zvonuri, se pare că modeleleiPhone 14 Pro șiPro Max vor veni echipate cu o cameră principală de48MP.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (27)

sursa foto: macrumors.com

Dar nu doar numărul megapixelilor contează, atunci când vrei să faci poze impecabile cu telefonul. La fel de importante sunt și dimensiunea senzorului și deschiderea camerei, pentru o captare mai bună a luminii. Iar vestea bună este că iPhone-urile dingenerația 14 urmează să aducă îmbunătățiri pe toate aceste planuri.

Până la lansarea oficială a noii serii deiPhone, așteptată să aibă loc în toamnă, te invit să citești mai multe despretelefoanele de top de la Appleaici, unde informațiile sunt updatate de fiecare dată când apar zvonuri interesante despre seriaiPhone 14.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (28)

sursa foto: 9to5mac.com

Google Pixel 7

TelefonulPixel de laGoogle primește un upgrade important în această toamnă. Compania a dezvăluit că viitorul smartphone va avea un procesorTensor de a doua generație, un design din sticlă cu o bară de cameră din aluminiu și trei lentile pricipale pe modelulPro.

Pixel 6 a fost primul telefon care a venit cu propriul cipTensor de la Google, semnalând un punct de cotitură pentru seriaPixel. Cipul a adus îmbunătățiri sarcinilor care se bazează pe învățarea automată, cum ar fi traducerea, procesarea imaginilor și recunoașterea vocală. Deși nu mă aștept caPixel 7 să fie o revelație tehnologică la fel de mare precum a fostPixel 6, sunt curioasă să văd ce are să ofere următoarea generație de cipTensor de la Google.

TOP cele mai bune telefoane în 2022 (29)

sursa foto: forbes.com

Acestea suntcele mai bune telefoane în 2022, care au fost sau urmează să fie lansate.

Iar dacă nu ești pregătit să investești într-un model nou apărut pe piață, nu uita că peFlip.ro găsești tot timpul anului prețuri prietenoase cu bugetul tău, cupână la 40% mai mici decât cele ale telefoanelor noi, la zeci de modele performante!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated: 06/25/2023

Views: 6408

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.